ISPARTA / MERKEZ - Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Milletin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladık.

Nis

18.TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Sergi Alanını Ziyaret Ettik

Nis

Öğrencilerimiz ilimizde düzenlenen yarışmada mangala,reversi,hex,triangele yarışmalarına katıldılar.

Öğrencimiz Ahmed ELHAMU mangala dalında üst lige çıkmaya hak kazandı.

Mrt

On bir ayın  sultanı Ramazan ayı geldi.  Ramazan ayına özel olarak okulumuzu gelin gibi süsledi. Böylece Rahmet ayı olan Ramazan ayına güzel bir giriş yapmış olduk. Tüm Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu camiasının Ramazan ayını kutluyor, sağlıklı huzurlu nice aylar diliyoruz.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, okulumuzda tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği yapılıdı ve sergilendi. Emeği geçen başta görsel sanatlar öğretmenimiz Yeşim ŞEN olmak üzere  diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

“Sıfır Atık”; döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımıdır. Sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik eder ve kaynakların verimli kullanılmasını destekler. Sıfır atık, israftan kaçınmayı ve atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini savunur. Böylece sosyal dayanışmanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere olumlu sosyo-ekonomik sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olabilir.

Ara

Yarışmaya katılım için aşamalar:

• 1-Yunus Emre Sözlüğü'nden en az üç kelime seç. (Bu haberdeki görsellerde söz konusu sözlükte geçen kelimeler var.)

• 2-Bu kelimelerin yer aldığı ve en fazla 12 kelimeden oluşan anlamlı bir cümle kur.

• 3-Bu cümleyi yansıtan bir afiş hazırla.

• 4-Afişin için bir resim kâğıdını (35*50 ebatlarında) dikey kullan.

• 5-Boya tekniği serbest (pastel boya, kuru boya, sulu boya...)

• 6-En geç 15 Aralık 2023 Cuma günü Türkçe öğretmenine teslim et.

• Yarışma 7. sınıf öğrencilerine yöneliktir.

• Öğrenciler yarışmaya yalnızca 1 cümle ve afiş ile katılabilirler.

• AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYIP SÖZ KONUSU SÖZLÜĞÜ İNDİRİNİZ:

Mrt

Başı Rahmet, Ortası Mağfiret Sonu Cehennem Azabından Kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifiniz Mübarek Olsun

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Okul Aile Birliğimizin sponsorluğunda ''Okuyorum'' projesine Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşturulan

5 grup toplam 50 kişi ile katılım sağlanmıştır. Projemiz öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile karşılanmıştır.